Wysłany: 2009-11-20, 20:41 Netbook Sony Vaio VGN-P11Z/ Windows Vista
Praktycznie niedostępny w sklepach, nigdzie nie można go obejrzeć, pomacać, zobaczyć. Na zamówienie i owszem. Mniejszy niż standardowe netbooki i to znacznie. 8 calowy wyświetlacz i waga w okolicach 0,6kg robią z tego naprawdę fajnego komputerka - komputer kieszonkowy. A w środku całkiem całkiem niezłe wyposażenie czyli Intel Atom 1,33GHz, grafika Intel Mobile GMA 500, 2GB pamięci, 60GB twardy dysk, 2 porty USB, kamerka, Wifi, wbudowany modem GSM i podobno GPS ale tego nie zauważyłem podczas zabawy tym komputerkiem. Fajny, fajny i jeszcze raz fajny. Piękny design i wydaje się, że bardzo solidnie wykonany jednak kwestią jest jego praktyczność. O ile klawiatura ma standardowy wymiar dla netbooków (Vaio ma mniej więcej tych rozmiarów klawiaturę co MSI Wind aczkolwiek lepiej zaprojektowaną i wygodniejszą) o tyle wyświetlacz pracujący w natywnej rozdzielczości 1600x768 sprawia, że do tego komputera należy siadać z lupą. Dodatkowo komputer ten nie posiada zwykłej karty sieciowej a podłączaną do specjalnego Sony portu przejściówkę pozwalającą na podłączenie go do zwykłego Ethernetu. Brakuje też Bluetootha.
Mi się bardzo podobał, bo jest naprawdę śliczny jednak nie kupiłbym go ze względu na niepraktyczność. Jest trochę za mały i ja wolę jednak notebooki z napędem DVD i trochę większymi wyświetlaczami. Polecam jako gadżet dla szpanu:)))
Sorry za jakość zdjęć ale robiłem je N95 w dość słabym oświetleniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum